7 "must have" vecí pre úspešný výlet s karavanom

Kategória: Články Dátum: favorite Návštevy: 1649

Na to, aby ste si užili skvelý výlet s karavanom, potrebujete viac ako len kvalitný karavan. Preto sme pre vás pripravili zoznam vecí, ktoré je dobré si do karavanu pribaliť, aby ste si užili skutočný zážitok na cestách a vašich výletoch po každej stránke.

Na to, aby ste si užili skvelý výlet s karavanom, potrebujete viac ako len kvalitný karavan. Preto sme pre vás pripravili zoznam vecí, ktoré je dobré si do karavanu pribaliť, aby ste si užili skutočný zážitok na cestách a vašich výletoch po každej stránke.

Vodováha

Život v karavane je trochu o dobrodružstve a aj o tom, či zaparkujete v rovine. Preto je skvelé mať vo výbave dobrú vodováhu, ktorá zabezpečí, že zastavíte tak, aby sa vám polievka nevylievala z taniera a dvierka na karavane nebezpečne nepribuchovali. Je dobré vidieť, aký máte sklon a pri karavane ste pánmi svojho miesta. Preto nikdy nie je problém karavan správne vyrovnať.

Moskytiéry

Repelent nie je vždy najlepšou záležitosťou, aj vzhľadom na to, že v malom priestore môžu byť jeho výpary toxické. Preto je super mať so sebou moskytiéry na posteľ, prípadne si môžete jenu prevesiť aj cez dvere.

Zásoba kvalitného jedla

Kto vyrazí s karavanom na cesty, tak počíta s tým, že to nebude hotelové stravovanie. Pre mnohých je to výhoda, pretože ľudia so špecifickými stravovacími návykmi alebo zaťažení na zdravú výživu, si radšej jedlo pripravia, ako vyberať z neistých zdrojov. Preto zabudnite na sáčkové polievky, konzervy a zaváraniny. V karavane si môžete pripraviť dobré jedlo z čerstvých surovín. Stavte na jedlá, ktoré sa pripravujú rýchlo, suroviny si vezmite so sebou a tie miestne určite kupujte po ceste.

Kempovacie vybavenie

Karavan nie je len o ceste, ale aj o večeroch s priateľmi pri víne, gitare, pred karavanom pri ohni, na kempovacích stoličkách, prípadne na rybačke. Zbaľte si so sebou veci, ktoré vás budú tešiť. Dobrú hudbu, hudobné nástroje, pohodlné stoličky. Skrátka keď sa večer rozložíte v prírode, aby to bola jedna báseň bez pocitu, že vám niečo chýba.

Dobrodružnú náladu

Bez nej to nepôjde. Karavaning nie je pre ľudí, ktorí chcú chodiť na večeru v saku a večerných šatách. Nebudú tu animačné programy, ale strávite chvíle skutočne sami s rodinou, zažijete dobrodružstvo na cestách aj v prírode a to je niečo, na čo treba akýsi trampský typ oduševnenia. Pretože bez neho si cestu neužijete.

Plán cesty

Je super vyraziť rovno za nosom, ale ešte lepšie je mať premyslený plán cesty. Dopredu si pozrieť trasu a nespoliehať sa len na navigáciu, Overiť si, kde sa platí aké mýto, aké potrebujete diaľničné známky a povolenia. Vyhnete sa tak zbytočným problémom a neočakávaným prekvapeniam, ale aj pokutám.

Poistenie

Karavan je havarijne poistený, ale myslite aj na celú posádku. Netreba si klamať, cesty nie sú práve najbezpečnejšie ihrisko. Stať sa vám môže niečo cestou alebo aj priamo v kempe, či v prírode. Ak sa prihodí nešťastie šoférovi, situácia sa komplikuje a často je nutný prevoz celej posádky. Preto si nezabudnite dobré cestovné poistenie, ktoré s pomocou asistenčnej služby a dobrého krytia ľahko vyrieši aj zložité udalosti.

Štítky: vylet karavan typy
Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December